vineri, 28 noiembrie 2008

Contextul international nu favorizeaza o crestere pe termen lung a Bursei

Bursa de la Bucuresti a parcurs ieri una dintre cele mai volatile sedinte din acest an, si dupa ce, pe parcursul sedintei, indicele BET, al celor mai lichide 10 companii, consemna scaderi chiar si de 4%, spre finalui zilei, indicele a revenit puternic, inchizand pe plus, cu 1% peste nivelul de referinta de miercuri.

De altfel, toti indicatorii bursieri au parcurs cea mai mare parte a sedintei de ieri in scadere, insa au reusit sa inchida pe plus dupa stirile pozitive venite de pe pietele externe referitoare la reducerea dobanzii de referinta din partea Bancii Centrale Europene si a Bancii Angliei.
"Volatilitatea ridicata este normala intr-o astfel de perioada in care piata incearca sa ajunga la un pret de echilibu, mai aproape de realitate, dupa ce in ultima luna am inregistrat scaderi masive. Preturile isi spun cuvantul si nu cred ca urcarile din ultima perioada se datoreaza apropierii de perioada de raportari pentru trimestrul trei", a apreciat Dan Florin, broker in cadrul Carpatica Invest.