joi, 27 august 2009

Cei doi muncitori răniţi în explozia de la Oţelul Roşu sunt internaţi la Timişoara

Cei doi muncitori răniţi în explozia de la combinatul siderurgic din Oţelul Roşu, judeţul Caraş-Severin, sunt internaţi la Clinica de Arşi din Timişoara, în stare gravă, având arsuri pe suprafeţe mari ale corpului, transmite corespondentul NewsIn.

Răniţii au fost duşi iniţial la spitalul din Caransebeş, iar de acolo au fost transferaţi, cu ambulanţa, la Timişoara. Medicii sunt rezervaţi cu privire la şansele de supravieţuire ale ambilor muncitori răniţi în explozia de luni noapte de la combinatul siderurgic din Oţelul Roşu. Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean din Timişoara, Mihaela Pasztori, ambii sunt intubaţi, unul dintre ei are arsuri pe 90 la sută din suprafaţa corpului, iar cel de-al doilea pe jumătate din corp, însă are afectate căile respiratorii.

La Oţelul Roşu sunt aşteptaţi inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă, aceştia urmând să stabilească cum s-a produs
explozia. La combinat este aşteptat şi un expert în siderurgie, care să stabilească, de asemenea, cauzele accidentului. Cel mai probabil, expertul va sosi din judeţul Mehedinţi.

Explozia a avut loc luni, în jurul orei 23.00, după ce muncitorii au introdus electrozii de încălzire într-un cuptor încins de 94 de tone. Cuptorul a explodat, iar inginerul de tură, în vârstă de 46 de ani, a murit pe loc. Alţi doi muncitori, unul în vârstă de 36 de ani şi unul de 50 de ani, au fost răniţi. Muncitorul de 36 de ani are arsuri grave pe circa 90% din suprafaţa corpului.

Un procuror a demarat o anchetă şi a emis deja două ipoteze: fie a ajuns apă în cuptorul încins în momentul introducerii electrozilor, fie muncitorii au făcut o manevră greşită.