joi, 27 august 2009

Şapte drumuri naţionale şi câteva comune au dispărut de pe harta judeţului Vrancea

Şapte drumuri naţionale şi câteva comune lipsesc din harta judeţului Vrancea! Harta a fost realizată anul trecut, în 21.000 de exemplare, la comanda Consiliului Judeţean. A costat 100.000 de lei. Acum, poate fi dusă la maculatură.

Din cele 11 drumuri naţionale din judeţul Vrancea, pe hartă apar doar cele patru care purtau această titulatură şi în urmă cu 6 ani.

''Din 2003, 7 drumuri, din administrarea
drumurilor judeţene au trecut în administrarea drumurilor naţionale pe baza unor hotărâri de guvern'', a precizat Emilia Murariu Radu, şef secţie Drumuri Naţionale.

Şi mai greu de explicat este absenţa câtorva comune, printre care Soveja, una dintre cele mai importante destinaţii turistice ale judeţului.

Pe cele 21.000 de exemplare ale hărţii este trecută comuna Şindrilari care, în realitate, este un sat al comunei Reghiu. Nici consilierii, nici şeful Consiliului judeţean Vrancea nu par să ştie cum a apărut această hartă.

''Nu ştiu ...Ele nu au comuna Soveja pe ele şi au drumuri naţionale care figurează ca drumuri judeţene. Păi nu, sunt drumuri naţionale alea. Ele figurează ca drumuri judeţene... Nu ştiu, scrieţi-mi şi vă răspund'', a fost reacţia preşedintelui CJ Vrancea, Marian Oprişan.

Reprezentanţii firmei
care a realizat harta au refuzat să facă vreo declaraţie.