joi, 27 august 2009

Explozie la combinatul Oţelul Roşu din Caraş-Severin

O explozie s-a produs
, luni noapte, la combinatul siderurgic din Oţelu Roşu, judeţul Caraş-Severin. Un muncitor a murit, iar alţi doi au fost grav răniţi în urma deflagraţiei.

Un om şi-a pierdut viaţa şi doi sunt în stare gravă. Unul dintre cei doi răniţi a fost adus la Spitalul de Chirurgie Plastică şi Reparatorie din Timişoara.

Starea lui de sănătate este stabilă, dar medicii sunt îngrijoraţi. A doua victimă, în vârstă de 38 de ani, urmează să ajungă şi el la spital. Se pare că a doua victimă a fost arsă pe 90% din suprafaţa corpului şi pare a avea multe şanse de supravieţuire.

Doctorul Daniela Popescu, a explicat care este situaţia celor doi muncitori: "Şanse există de supravieţuire, din acest motiv a şi fost transferat primul. Urmează şi cel de-al doilea care o să vină cu o ambulanţă de la Caransebeş. Din ce spun medicii de la spital acesta este ars pe o suprafaţă de 90%. Starea lui este critică".

Şeful de tură de 44 de ani a fost ucis, după ce o oală de 94 de tone a explodat. Conducerea combinatului nu a dat nicio declaraţie oficială, iar accidentul este anchetat pentru a fi stabilite cauzele lui.