joi, 26 martie 2009

Acer se pregateste sa intre pe piata consolelor de jocuri?

Acer se pare ca pregateste un sistem de gaming bazat pe PC
si folosind standarde deschise.

Al treilea producator mondial de PC-uri
, compania taiwaneza Acer, a anuntat ca in acest an va incepe sa produca sisteme desktop sub brandul propriu, Acer. Desktop-urile reprezinta deja 30% din productia de PC-uri de la Acer, dar acestea sunt facute pentru alti producatori cu nume.

Cu aceasta ocazie, James T. Wong, vicepresedinte al companiei, a dezvaluit intr-un interviu pentru site-ul Betanews ca Acer are in vedere si un sistem dedicat jocurilor si bazat pe standarde deschise.

“Daca ne uitam la masinile de gaming aflate pe piata - cele de la Nintendo, Xbox, etc - constatam ca acestea sunt sisteme proprietare, inchise,” a spus Wong. Pe langa o deschidere catre standardele in vigoare (probabil cele definite de nou creata PC Gaming Alliance ?), o astfel de masina
sau consola de jocuri bazata pe PC de la Acer ar urma sa ofere si aplicatii noi si inovative, precum si design-uri diferite de PC-urile si consolele traditionale.

Ramane de vazut daca intentia Acer se va materializa si daca un astfel de consola/PC de gaming va avea succes pe o piata a consolelor extrem de concurentiala si de inversunata.