joi, 26 martie 2009

Gigi Becali: „Am dat 10.000 de dolari la un arbitru!“

Declaraţiile finanţatorului de la Steaua au venit la nici o lună de când a primit NUP în dosarul „blaturilor"

Finanţatorul Stelei a recunoscut că a încercat să cumpere un meci al echipei sale din campionat cu FC Braşov.
Totul a pornit de la Marian Iancu, care a spus că a fost ameninţat telefonic de verii Gigi şi Giovani Becali, după
care i-a făcut pe ambii golani. Finanţatorul Stelei, după ce l-a făcut „ţigan" pe Iancu, a recunoscut că a umblat la arbitri, în trecut. Reacţia conducătorilor fotbalului românesc a fost, cum era de aşteptat, una insipidă şi incoloră.

Scandalul iscat în jurul arbitrajului din Liga I este în plină derulare, mai ales că acuzaţiile grave vin din toate direcţiile. Momentan, „războiul" se poartă pe axa Bucureşti - Timişoara. Finanţatorul Politehnicii Timişoara, Marian Iancu, a spus, luni seară, în cadrul emisiunii „Fanatik", că a fost ameninţat telefonic de Gigi şi Giovani Becali, ambii spunându-i omului de afaceri
să se potolească.

„O să arăt de ce sunteţi în stare. Steaua câştigă numai cu ajutorul arbitrilor", a tunat Iancu. Gigi a replicat, tot în cadrul aceleiaşi emisiuni: „Iancu este un ţigan şi nu se poate pune el cu mine", după care a urmat cea mai interesantă dezvăluire, făcută tot de latifundiar: „Am dat 10.000 de dolari la un arbitru, când am intrat în fotbal.

Mi-a zis cineva că fără bani la arbitri nu poţi câştiga. Era un meci cu Braşovul în care am pierdut puncte. Am cerut socoteală de la intermediari, care mi-au replicat că şi ceilalţi au dat bani, mai mulţi ca mine. M-am enervat şi am cerut banii înapoi. M-am jurat atunci că în viaţa mea nu mai fac nimic. Am mai dat bani, dar asta e moral, ca să motivez adversarele celor cu care mă lupt la titlu", a conchis Becali.