joi, 26 martie 2009

Mischie şi Morega se bălăcăresc printre „behăituri” şi „răgete”

Doi lideri de partid cu o notorietate destul de mare în judeţul Gorj, Nicolae Mischie şi Dan Ilie Morega, se acuză reciproc, după ce ani de zile au adoptat politica noncombat. Au ajuns acum, în mod ilar, să spună care behăie sau rage mai tare. Atacul asupra lui Dan Ilie Morega, promovat de Mischie, vine exact când liderul liberal se află pe patul spitalului.

Liderul PNG Gorj, Nicolae Mischie, le-a comunicat, ieri, într-o conferinţă de presă, procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie că îl pot angaja ca şi colaborator în anchetele care îl vizează pe liderul PNL Gorj, Dan Ilie Morega.
Mischie a declarat că, deşi doreşte o campanie
electorală curată, poate oricând să scoată şi să prezinte dosare despre Morega, iar dacă va fi „nevoit” va putea să dea o mână de ajutor procurorilor anticorupţie. „Eu nu behăi aşa cum rage el. Eu i-am luat apărarea când alţii au încercat să îl facă noul baron de Gorj pentru că m-am gândit că e conjudeţeanul meu. Dacă nu încetează însă, s-ar putea să scoatem noi toate dosarele cu el, de când era magazioner la garajul PCR. Eu ştiu unde a greşit Morega şi aş putea să le uşurez munca procurorilor. Nu banii
pentru partid sunt problema lui, ci altele”, a spus Mischie.
Din spital, răspunde acuzaţiilor!


Replica lui Morega:
Mischie îi preamărea pe foştii comunişti

Preşedintele Partidului Noua Generaţie (PNG) Gorj, Nicolae Mischie, l-a atacat, în conferinţa de presă, cu afirmaţii de tip bumerang pe preşedintele PNL Gorj, Dan Ilie Morega. Replica din partea lui Dan Ilie Morega nu s-a lăsat prea mult aşteptată. Deşi se afla în spital la Bucureşti, Morega a afirmat că „eu chiar îl rog pe Mischie să îi ajute pe cei de la DNA. Nu are ce să le arate, pentru că eu mă ştiu curat. Când am lucrat la garajele PCR aveam 21 de ani şi nici nu terminasem facultatea, prin urmare tot ceea ce spune Mischie în acest sens este o diversiune ieftină. Eu am fost economist şi am lucrat numai în domeniul în care am fost pregătit. Niciodată nu am fost secretar cu propaganda comunistă cum a fost Nicolae Mischie în comuna Godineşti sau preşedinte al Consiliului de Cultură şi Educaţie Socialistă la municipiul Târgu-Jiu unde îi preamărea pe toţi”.
Dacă preşedintele la nivel naţional al PNG, George Becali, înţelege prin „Noua Generaţie” reactivarea unor foşti comunişti sau baroni locali de teapa lui Mischie, înseamnă că întreaga platformă-program a formaţiunii politice pe care o conduce se bazează pe demagogie şi manipulare grosolană a electoratului.

(L.F.)

Liderul PNL Gorj Dan Ilie Morega, internat la Spitalul Universitar din Bucureşti, a declarat la rândul său că Mischie „vorbeşte de funie în casa spânzuratului”. Morega are probleme la ficat
, la pancreas şi la colon
, astfel că este nevoit să rămână sub supraveghere medicală o perioadă mai lungă de timp. El a spus că nu ştie cât timp va sta internat, însă a apreciat ca va fi vorba despre cel puţin o săptămână.
Nicolae Mischie şi Dan Ilie Morega se află cercetaţi de DNA în diferite dosare de corupţie, fiecare având pe rol mai multe procese. Mischie a primit o condamnare de patru ani de închisoare, sub acuzaţia de trafic de influenţă, sentinţa nefiind definitivă. Sentinţa a fost dată, în iulie 2007, de Tribunalul Gorj, iar dosarul se află în prezent la Curtea de Apel Timişoara, unde cauza a fost strămutată la solicitarea lui Mischie.
În cazul lui Morega, DNA a început cercetările după ce în presă a apărut, în primăvara lui 2007, o înregistrare de la o şedinţă a PNL Gorj, în care Morega cerea sume de bani pentru campania electorală de la şefii liberali.
Şi alţi inculpaţi

Astăzi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie urmează ca magistraţii să se pronunţe asupra cererii de strămutare solicitată de Direcţia Naţională Anticorupţie în dosarul lui Dan Ilie Morega.
Procurorii anticorupţie au solicitat ca procesul să fie judecat la oricare altă instanţă din ţară, pentru că Morega i-ar putea influenţa pe magistraţii gorjeni.
În dosarul „Bani pentru partid”, au mai fost trimise în judecată şi alte persoane. Printre ele se află trei funcţionari de la Sistemul
de Gospodărire a Apelor Gorj şi primarul din comuna Baia de Fier, Constantin Mihuţescu.
Legat de cei doi lideri, şi Dan Ilie Morega şi Nicolae Mischie doresc, alături de alţi candidaţi, să-şi dispute locul pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Gorj. Probabil că de aici a început şi lupta politică dintre ei.
În orice caz, o luptă murdară, aşa cum au vrut-o democraţii. Cu acuzaţii penale, cu trimiteri în judecată şi atacuri chiar şi atunci când persoanele atacate se află în suferinţă. Nici Nicolae Mischie nu stă grozav cu sănătatea. În perioada în care a fost arestat pentru cinci zile, medicii au precizat clar că sănătatea fostului lider al PSD Gorj este una precară.