joi, 26 martie 2009

Primaria Baia Mare intentioneaza sa faca parcare subterana sub parcul Mara

Subprefectul Gheorghe Achim a solicitat amenajarea unor noi spatii de parcare pe strada Scolii din Baia Mare, unde isi desfasoara activitatea serviciile publice comunitare de permise de conducere si pasapoarte. Reprezentantul guvernului in teritoriu a aratat ca la anumite ore din zi, traficul rutier in zona aproape ca se blocheaza din cauza traficului intens si a ingustimii strazii.

Directorul Directiei de Service Publice din cadrul Primariei Baia Mare, Vasile Barbul, a precizat ca municipalitatea are in vedere o asemenea investitie. El a spus ca vor fi amenajate in zona strazii Scolii circa 160 de noi locuri de parcare. El a mai mentionat ca exista si o propunere de amenajare a unei parcari subterane in parcul Mara din Baia Mare, care ar mai decongestiona strazile din centrul orasului.

De asemenea, Vasile Barbul a aratat ca la nivelul municipiului Baia Mare urmeaza sa fie executate marcaje si sa se amplaseze benzi rezonatoare in zonele cu trafic intens, dar si sa fie sistematizate zece intersectii rutiere cu probleme fie prin amplasarea de semafoare, fie prin construirea de sens giratoriu.

Autoritatile Maramuresului au aratat ca este absolut necesar sa se ia masuri, mai ales ca in acest moment circa 140.000 de maramureseni sunt posesori de permise de conduce, iar al masinilor aproximativ egal.