joi, 26 martie 2009

Polo: Vlad Hagiu, antrenorul echipei naţionale, a demisionat

Naţionala de polo a României este în derivă. După ratarea calificării la Jocurile Olimpice de la Beijing, antrenorul Vlad Hagiu şi-a dat demisia. Imediat după eşecul de la Oradea împotriva Canadei, Hagiu a dorit să renunţe, dar a fost convins de jucători să continue măcar până la Europenele din luna iulie. În cele din urmă, Hagiu s-a răzgândit şi a renunţat la cârma echipei naţionale.

Demisia lui Hagiu a fost acceptată de Biroul federal al Federaţiei, întrunit astăzi, urmând ca pe 15 aprilie să fie numit un nou selecţioner.

"A fost o ruşine prea mare faţă de mine, faţă de preşedintele Federaţiei, faţă de suporteri. A fost un eşec prea mare. Eu trebuie să am conştiinţa împăcată pentru că am făcut ce trebuia. Mă duc la juniori cu fruntea sus şi sper să fac treabă", a explicat Vlad Hagiu la finalul întâlnirii cu membrii Biroului federal.

Vlad Hagiu, care pe 24 martie va împlini 45 de ani, a fost tehnicianul naţionalei de polo a României între anii 2004-2008. În tot acest timp el a obţinut locul 6 cu echipa la CM 2005 de la Montreal, locul 4 la la CE 2006, de la Belgrad, şi locul 11 la CM 2007, de la Melbourne.