miercuri, 22 iulie 2009

Curtea de Apel Bucureşti a stabilit ca Maria Vlas să se prezinte la poliţie din zece în zece zile

oana Maria Vlas trebuie să se prezinte la poliţie din zece în zece zile, Curtea de Apel Bucureşti modificând programul
de supraveghere care o obliga să se prezinte la poliţie de fiecare dată când este chemată.

De asemenea, magistraţii au hotărât că nu vor dispune refacerea expertiziei în dosarul
FNA, respingând cererea formulată în acest sens de către Asociaţia Naţională pentru Protecţia Investitorilor.

La termenul din 10 decembrie, instanţa a admis proba cu înscrisuri ale părţilor din dosar şi a luat act de faptul că Ioana Maria Vlas nu doreşte nicio probă sau audierea vreunui martor din partea sa. "Îmi pare rău, dar nu vreau nicio probă şi niciun martor", a declarat Vlas în faţa instanţei.

Ioana Maria Vlas şi-a susţinut, încă o dată, în faţa instanţei, acţiunea prin care cere simplificarea programului de supraveghere, precizând că infracţiunea de înşelăciune pentru care este judecată nu reprezintă infracţiune împotriva statului sau un pericol public foarte mare. "Nu plec nicăieri, nu vreau să plec nicăieri şi nici să pun o bombă sub Parlament", a adăugat Vlas.

Ioana Maria Vlas a cerut, miercuri, magistraţilor de la Curtea de Apel Bucureşti să i se modifice programul de supraveghere, acuzând că metodele folosite de organele de poliţie sunt prea stricte şi că este filată 24 de ore din 24. "Nu vreau să mi se revoce măsura de a nu părăsi ţara. Vreau doar să se modifice aceste măsuri extrem de stricte, care îmi strică viaţa cotidiană. Abordarea din partea poliţiei mi se pare paranoică. Vreau ca aceste măsuri să fie mai rezonabile. Măsurile sunt şocante. Sunt măsuri care se iau împotriva unui serial killer, traficant de droguri sau proxenet. Nu vreau să plec din România, stau aici până la capăt", a declarat Ioana Maria Vlas.

De asemenea, Vlas a susţinut că trebuie să se prezinte de două ori pe săptămână la poliţie şi trebuie să anunţe autorităţile de fiecare când pleacă şi se întoarce în Bucureşti.

Ioana Maria Vlas a declarat la ieşirea din sală că cere instanţei să se revină la pedeapsa iniţială de 7 ani de închisoare. "Tot acest proces este pe dos. Procesul FNA ar fi trebuit să se judece împreună cu FNI, fiind o legătură între ele.Cum FNI nu s-a rezolvat, aşa nu s-a rezolvat nici FNA. Am cerut instanţei să se revină la pedeapsa iniţială de 7 ani de închisoare", a declarat Ioana Maria Vlas.

Tribunalul Bucureşti a condamnat-o, pe 6 iunie, pe Ioana Maria Vlas la opt ani de închisoare pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată în dosarul Fondului Naţional de Acumulare, aceasta fiind obligată la plata pagubelor către investitori.

FNA a fost înfiinţat de SOV Invest la începutul anului 1999 şi s-a prăbuşit odată cu Fondul Naţional de Investiţii (FNI), în mai 2000.