miercuri, 8 iulie 2009

Preţul abonamentelor de călătorie pentru studenţi în transportul public nu va fi deocamdată majorat

Preţul abonamentelor de călătorie pentru studenţi în transportul
public nu va fi deocamdată majorat
Preţul abonamentelor de călătorie pentru studenţi în transportul public din municipiul Chişinău nu va fi majorat cel puţin până în luna decembrie.
Solicitat de BASA-press Veaceslav Ţerna, şeful Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie din cadrul Primăriei, a menţionat că tarifele la biletele şi abonamentele transportului public din capitală nu vor fi majorate. “Chiar dacă în ultimul timp preţul la combustibil s-a micşorat, Direcţia Transport public este într-o criză financiară, iar bugetul instituţiei nu poate acoperi toate cheltuielile necesare unei acrivităţi eficiente. Urmează ca această problemă să fie examinată de Consiliul Municipal Chişinău”, a spus Ţerna.
Victor Gârlea, preşedintele Comitetului Sindical al Universităţii de Stat din Moldova (USM), a comunicat pentru BASA-press că instituţia a încheiat un contract cu Regia Transport Electric, care prevede că până la finele anului curent preţul abonamentelor pentru studenţi este de 30 lei. “O posibilă majorare nu este prevăzută”, a spus Gârlea.
Preşedintele Comitetului Sindical USM a mai spus că la USM, 1500 de studenţi vor beneficia de abonamente pentru troleibuze cu preţ redus. “Acestea sunt acordate în funcţie de situaţia materială şi de numărul de studenţi la facultăţi. “De abonamente la preţ redus dispun şi studentele-mame, invalizii şi orfanii. În cazul în care cererea de abonamente va fi mai mare
, vom face tot posibilul ca să beneficiem de acestea”, a precizat Gârlea.
Lilia Franţ, preşedintele Comitetului Sindical al Universităţii Pedagogice de Stat “Ion Creangă”, a menţionat pentru Agenţie că de abonamente la preţul de 30 lei
dispun şi 1300 de studenţi din cadrul acestei instituţii.
Totodată, Eugen Popovici, preşedintele Comitetului Sindical al Academiei de Studii Economice, a comunicat pentru BASA-press că 600 de studenţi din familii cu venituri modeste dispun de abonamente cu preţul redus. “Deocamdată nu am fost anunţaţi despre o posibilă majorare a preţului acestora”, a spus Popovici.
Studenţii instituţiilor de învăţământ superior, din familiile social-vulnerabile vor avea posibilitatea să procure abonamente cu preţ redus din luna octombrie. În chioşcurile amplasate pe străzile din capitală, un abonament pentru studenţi se vinde la preţul de 45 lei.