miercuri, 22 iulie 2009

Primaria Capitalei a autorizat un miting impotriva taxei auto, programat joi

eprezentantii Primariei Municipiului Bucuresti, prin comisia de avizare a cererilor de organizare a adunarilor publice, au aprobat, luni, un miting de protest cu privire la triplarea taxei auto. Mitingul este programat sa se desfasoare joi, intre orele 11:30 si 15:00, informeaza NewsIn.
Protestatarii, care au declarat ca la miting vor participa circa 800 de persoane din Bucuresti si din tara, se vor aduna in Piata Victoriei, pe trotuarul de langa Muzeul Grigore Antipa, la ora 11:30. Dupa ora 13:00, ei vor parcurge, pe jos, traseul Piata Victoriei - Calea Victoriei - Piata Natiunilor Unite - Bulevardul Natiunile Unite - Parcul Izvor.
Potrivit edililor, deplasarea protestatarilor se va face numai pe banda intai de circulatie. Dupa teminarea mitingului, participantii veniti din provincie se vor urca in microbuze, care vor fi parcate pe Bulevardul Libertatii, intre Bulevardul Natiunile Unite si Splaiul Independentei.
Sambata, tot in Capitala, aproximativ o suta de persoane au participat la o actiune de protest impotriva noii taxe auto, care nu a fost autorizata de municipalitate. Protestatarii s-au deplasat cu masinile in Piata Victoriei si si-au manifestat nemultumirea claxonand si scandand impotriva deciziei luate de Executiv, care a intrat in vigoare luni.