miercuri, 8 iulie 2009

John McCain stie cum sa-l captureze pe Osama Ben Laden

ntr-un interviu acordat pentru postul american de televiziune ABC News, candidatul republican la presedintia SUA, John McCain, a declarat ca daca va fi ales presedinte, il va captura pe liderul retelei Al-Qaida, Osama Ben Laden. Acolo unde altii au dat gres, Mccain promite ca va reusi. "Presedintele Clinton a avut ocazii sa-l prinda pe Osama Ben Laden. Presedintele Bush a avut ocazii sa-l prinda pe Osama Ben Laden. Eu stiu cum sa fac asta si o voi face", a spus McCain. "Inteleg si am cunostintele si experienta necesare pentru a lua deciziile corecte. Senatorul Obama, nu", a afirmat John McCain, referindu-se la rivalul sau democrat in cursa pentru Casa Alba, senatorul de culoare Barack Obama.
Candidatul republican la presedintia SUA a tinut sa precizeze ca are experienta in tacticile militare. John McCain, fost pilot in Marina americana si prizonier in Vietnam timp de cinci ani, a afirmat ca Barack Obama "nu stie cum functioneaza lumea, si nici cum functioneaza armata". Intrebat la ce s-a gandit in cei cinci ani in care a fost inchis, acesta a declarat ca mintea i-a stat treaza numai la gandul de a reveni in cabina unui avion pentru a-si face datoria. "Tot ce imi doream era sa revin la Marina si sa ajung in cabina de pilotaj a avionului si sa fac lucrurile pe care am fost invatat sa le fac in calitate de pilot de vanatoare. In plan secund ma gandeam sa revin in tara la familia si prietenii mei, in tara in care am crescut si o iubesc", a spus McCain.
Un sustinator al razboiului din Irak, senatorul de Arizona a atacat pozitia lui Barack Obama care se opune prezentei trupelor americane in aceasta tara. McCain fusese intrebat cum raspunde la acuzatiile formulate de Obama saptamana trecuta potrivit carora senatorul de Arizona se concentreaza mai mult pe razboiul din Irak decat pe combaterea retelei Al-Qaida, in conditiile in care tocmai aceasta atitudine l-a ajutat pe Ben Laden sa scape in Afganistan.
Senatorul de Arizona John McCain a acceptat oficial, joi seara, investitura republicana pentru alegerile prezidentiale, in fata delegatilor reuniti la Conventia partidului din St. Paul, Minnesota, transmite AFP.