miercuri, 18 februarie 2009

Kim junior se lafaie in Macao

In timp ce nord-coreenii se zbat in saracie, fiul cel mare al dictatorului Kim Jong-il traieste de trei ani pe picior mare in Macao, China.

Potrivit „The Times”, Kim Jong Nam, care ar putea mosteni puterea in Coreea de Nord, s-a instalat intr-un hotel de lux de cinci stele si a devenit un obisnuit al restaurantelor de prima mana. Este mare amator de golf, iar, ocazional, nu ezita sa risipeasca banii tatalui sau in cazinouri.

In varsta de 35 de ani, Kim junior nu face totusi caz de statutul de fiu al „dragului conducator” de la Phenian. Dimpotriva. Multi dintre prietenii sai, majoritatea chinezi, portughezi si australieni, nu cunosc identitatea lui reala.

In timp ce Kim junior isi petrece majoritatea timpului la hotelul „Mandarin Oriental”, unde de altfel a si fost fotografiat, familia sa traieste intr-o vila din Insula Coloane. „A primit autorizatia de a ramane atat timp cat nu face valuri”, a afirmat o alta sursa citata de un cotidian local.

Kim Jong Nam s-a nascut in urma unei relatii ilegitime pe care dictatorul nord-coreean a avut-o cu o actrita. Existenta lui a fost tinuta secreta ani la rand. Kim are doi frati, insa cum el este cel mai mare are toate sansele sa fie urmatorul lider al Coreei de Nord.
Kim nu tine insa sa fie mereu inconjurat de lux. De multe ori a fost vazut plimbandu-se cu taxiul, fara garzi de corp. Uneori merge cu prietenii in localuri mai modeste, dar in care pare sa se simta bine.

Viata
grea

Copii de dictatori

Stalin a avut trei copii
, dar nu le-a oferit prea multa dragoste. Fiul sau cel mare a incercat sa se sinucida la sfarsitul anilor 1920, dar cum nu a reusit, a devenit tinta ironiilor lui Stalin care il acuza ca nu poate sa faca nimic asa cum trebuie. Cel de-al doilea copil al sau a murit alcoolic, iar fiica sa a fugit in SUA.

Fiul cel mare al lui Saddam Hussein a profitat din plin de banii tatalui sau. Si-a pus la punct o gradina zoologica personala, in care adapostea lei si maimute, si avea sute de masini de lux. Udai a fost ucis in 2003, impreuna cu fratele sau Qussai, de trupele americane. Odraslele liderului libian Muammar Ghaddafi au apucat pe cai diferite.

Unul a ales artele frumoase si activitatile de caritate, altul fotbalul, iar cel de-al treilea dreptul, fiind, de altfel, unul dintre avocatii care l-au aparat pe Saddam Hussein. Cel de-al patrulea a fost prins in 2001 incercand sa-si puna la punct o armata personala.